Skip to main content

Diversiteit: methodologische handleiding

Datum: 

illuDe FOD Personeel en Organisatie brengt een methodologische handleiding uit om een diversiteitsbeleid uit te werken in een organisatie. De gids reikt een methodologie aan met 6 opeenvolgende fasen en 10 praktische tools. De gids helpt zo de diversiteitsverantwoordelijken en de HR-diensten die belast zijn met de implementatie van een diversiteitsbeleid in hun organisatie.

De gids bestaat uit drie delen:

  • het eerste deel stelt een methodologischmodel voor om de acties te structureren die moeten worden ondernomen om de diversiteit te bevorderen en de gelijkheid van kansen binnen de organisatie te waarborgen
  • het tweede deel stelt de stappen voor die nodig zijn om een diversiteitsbeleid te implementeren, vanaf de uitwerking van een visie op diversiteit tot de evaluatie ervan
  • het derde deel stelt de tools voor die in de handleiding telkens weer aan bod komen, om de lezer te helpen bij de concrete uitvoering.

Deze praktische en functionele gids is een belangrijk hulpmiddel om de implementatie van een diversiteitsbeleid en een HR-beleid dat iedereen respectvol behandelt, te begeleiden.

Meer info

Pagina laatst gewijzigd op 16 september 2010.