Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

Bijzondere kenmerken van de loopbaan

De bijzondere kenmerken van de loopbaan

De voornaamste kenmerken van de mandaatfuncties zijn:

 • de managers worden tijdelijk aangeduid voor een duur van 6 jaar met uitzondering van:
  • de functie van voorzitter van het directiecomité van de FOD Kanselarij, waarvan de mandaatduur afhankelijk is van die van de Eerste Minister
  • personeelsleden van Buitenlandse Zaken die deel uitmaken van de externe loopbanen en die voor een managementfunctie worden aangewezen. Zij hebben de keuze tussen een mandaat van vier of zes jaar.
 • de selectie gebeurt op basis van de specifieke competenties
 • de functiehouder moet een bestuursovereenkomst* en bestuursplan opstellen in samenspraak met zijn hiërarchische meerdere. Meer info over het managementplan en de bestuursovereenkomst.
  * De ION, Wetenschappelijke Instellingen, het FAVV (voor andere managementfuncties dan de administrateur-generaal en adjunct administrateur-generaal), het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen en het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg worden niet betrokken bij de bestuursovereenkomsten en bestuursplannen, ze blijven werken met managementplannen en operationele plannen
 • de verloning wordt vastgelegd op basis van de functieweging
 • de evaluatie gebeurt jaarlijks. Er zijn vier vermeldingen mogelijk. Meer info over de evaluatie van de mandaathouders (algemeen stelsel).
 • de hernieuwing van het mandaat is mogelijk maar hangt af van de gekregen eindevaluatie.

De twee laatste punten zijn alleen van toepassing voor de mandaathouders van de FOD’s, ION’s, en OISZ’s, uitgezonderd de federale wetenschappelijke instellingen, het FAVV, het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen en het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg.

Pagina laatst gewijzigd op 31 augustus 2016.