Skip to main content

 

Opgelet: Fedweb wordt gearchiveerd op 25 juni 2024

Deze website gaat binnenkort offline. Alle info en updates vind je voortaan op www.bosa.belgium.be. Heb je vragen over de inhoud van de website, aarzel dan niet om het volgende contactformulier te gebruiken: https://bosa.belgium.be/nl/form/contact-us.

Plantentuin Meise

Agentschap Plantentuin Meise - Bibliotheek

De bibliotheek van de plantentuin van Meise herbergt de federale collecties van de vroegere nationale plantentuin van België en de collecties van de Vlaamse Gemeenschap.

Collectiedomeinen

  • Botanische beschrijvingen (vaatplanten, mossen, korstmossen, paddenstoelen, algen) van de hele wereld, maar vooral van Centraal Afrika en België
  • Systematiek, bloementeelt, ecologie, botanische geschiedenis, ethno-botanisch, tuinbouw (wetenschappelijke en populariserende werken).

Andere collecties

  • Foto’s, tekeningen, archieven

Dienstverlening

  • Toegangsvoorwaarden : de toegang tot de bib zit vervat in het algemene toegangsticket voor het Domein (7€; studenten: 3,5€ ; onder de 18 jaar: gratis)
  • Uitlenen is enkel mogelijk voor de leden van de Koninklijke Botanische Vereniging van België
  • Dienstverlening via Internet:

Adres

Plantentuin Meise
Plantentuin Meise- Bibliotheek Nieuwelaan 38 1860 Meise
Telefoon02 260 09 29

Openingsuren

Van 2 januari tot 30 juni en van 1 september tot 24 december : de bibliotheek is vrij toegankelijk op dinsdag en donderdag (9u - 12u30 en 13u30 -16u) en op afspraak maandag, woensdag en vrijdag.

Van 1 juli tot 31 augustus : enkel op afspraak.

Gesloten van 25 december tot en met 1 januari.

Pagina laatst gewijzigd op 22 juni 2015.